Uspješno završene radionice online folklornog pjevanja za mlade od 6 do 14 godina

Završena je još jedna u nizu participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti koje u sklopu projekta „Kultura i tradicija online“ provodi Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ Vukovar.
Riječ je o radionicama „Online folklorno pjevanje“ za sudionike – osobe od 6 do 14 godina koje je tijekom veljače 2023. g. održala voditeljica Iva Gašpar.
HKGD Dunav Vukovar nositelj je između ostalog brojnih događanja u gradu Vukovaru i okuplja Vukovarce svih generacija koji svoje slobodno vrijeme koriste kako bi aktivno sudjelovali u glazbenim, plesnim i pjevačkim, tamburaškim aktivnostima, te tako doprinijeli
očuvanju tradicijske kulture ne samo vukovarskog kraja već i hrvatske kulture i baštine.

Veliki odaziv sudionika, djece u dobi od 6 do 14 godina, za sudjelovanje u projektnim aktivnostima, veliki je pokazatelj koliko je Društvo uspješno u svom radu, te koliko ulaže u očuvanje tradicijske kulture i budućnost svih generacija.
Polaznici su svladali osnovne pjevačke elemente, jednoglasno pjevanje, višeglasno pjevanje, tradicijske napjeve Slavonije i Srijema, te kroz aplikacije Kahoot i Memory vježbali naučeno.